ӨСІМДІК ШІКІЗАТЫ ҚОСЫЛҒАН ҰННЫҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІН МИКСОЛАБ ЖҮЙЕСІН ҚОЛДАНЫП БАҒАЛАУ

Жумалиева, Г.Е. and Мамаева, Л. А. and Касимбек, Р. and Мүсиева, Ұ.С. ӨСІМДІК ШІКІЗАТЫ ҚОСЫЛҒАН ҰННЫҢ САПА КӨРСЕТКІШТЕРІН МИКСОЛАБ ЖҮЙЕСІН ҚОЛДАНЫП БАҒАЛАУ. Вестник Алматинского технологического университета, выпуск 3(166), 6. pp. 60-66. ISSN 2304-5683

[img] Text
Статья АТУ 2017-2.docx

Download (503kB)

Abstract

Мақалада біз қамырдың реологиялық қасиеттеріне өсімдік шикізаты қоспаларының әсерін зерттедік. Интеграцияланған индекстердің көмегімен көрсеткіштердің көп санын бағалаудың заманауи әдістерін қолдану зор қызығушылық тудырады. Миксолаб қондырғысы осындай бағалауды жүргізуге мүмкіндік береді(CHOPIN Technologies, Фpaнция). Миксолаб қондырғысында температураның өзгеруі кезінде илеу күрекшелерінің атқарушы элементдегі күш сәтінің өзгерісі ұнның қасиеттеріне объективті баға беріп, оның қолдану мақсатын анықтайды. Осы жумыста өнімнің функционалдық қасиетпен қамтамасыз ету үшін қамырдың қарқындап илеу барысында 10% қоспаны қосу технологиялық шешімі ұсынылады. Mikcolab жүйесін пайдалану (CHOPIN Technologies, Франция) жоғары деңгейдегі сапа бақылауын жүзеге асыруға мүмкіндік береді, бұл қамыр тәрізді гeтepoгeнді жүйенің барлық компоненттерінің өзара әсер етуі мен ықпалын ескеру мүмкіндік туғызады.

Item Type: Article
Subjects: Agriculture and forestry
Agriculture and forestry
Depositing User: Гулжан Ералиевна Жумалиева
Date Deposited: 27 Jun 2018 07:42
Last Modified: 27 Jun 2018 07:42
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/852

Actions (login required)

View Item View Item