НАН ТОҚАШ ӨНІМДЕРІНЕ ҚОЛДАНЫЛАТЫН СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАЙТА ӨҢДЕЛГЕН ТҮРІНЕ ЗЕРТТЕУ ЖҮРГІЗУ

Мамаева, Л. А. and Уазир, Т.Б. НАН ТОҚАШ ӨНІМДЕРІНЕ ҚОЛДАНЫЛАТЫН СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАЙТА ӨҢДЕЛГЕН ТҮРІНЕ ЗЕРТТЕУ ЖҮРГІЗУ. Высшая школа Казахстана, № 4, 2016 УДК 664.66. ISSN 1506-1749

[img] Text
сыворотка мақала Таншолпан оригинал.docx

Download (24kB)

Abstract

Күнделікті тамақтану рационында нан - тоқаш өнімдері ең басты орынды алатыны барлығымызға белгілі. Осыған орай еліміздегі тағамтану саласындағы мамандырымыз нан – тоқаш өнімдерінің құрамын адам организіміне қажетті ақуыз, дәрумендермен, минералдық заттармен байытуда елеулі жұмыстар атқарып жатыр. Алайда әлі де елімізде нан-тоқаш өнімдерінің тағамдық құндылығын жақсарту үшін олардың құрамында ақуыздық, витаминдік, минералдық қосындылар құрамын көтеру қажет. Демек отандық шикізат өнімдерін пайдалана отырып нан тоқаш өнімдерінің құрамын байтылған шикізат өнімдерімен толтыру, басты мақсат. Мысалы нанның көптеген ассортименттерін шығара отырып, отандық шикізаттарды нан құрамына қосу арқылы оның биологиялық құндылығын, ашыту процесін жеделдету, минералды заттар мен витаминдермен байыту.

Item Type: Article
Subjects: Engineering science
Engineering science
Depositing User: Лаура Асильбековна Мамаева
Date Deposited: 15 Jun 2018 10:13
Last Modified: 15 Jun 2018 10:13
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/834

Actions (login required)

View Item View Item