ЖҮЗІМДІ ҚАЙТА ӨҢДЕУДЕ АЛЫНҒАН ЕКІНШІ САТЫЛЫ ШИКІЗАТЫ ҚОСЫЛҒАН ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ НАН РЕЦЕПТУРАСЫН ӘЗІРЛЕУ

Мамаева, Л. А. and Жаугашарова, Ж.С. ЖҮЗІМДІ ҚАЙТА ӨҢДЕУДЕ АЛЫНҒАН ЕКІНШІ САТЫЛЫ ШИКІЗАТЫ ҚОСЫЛҒАН ФУНКЦИОНАЛДЫ БАҒЫТТАҒЫ НАН РЕЦЕПТУРАСЫН ӘЗІРЛЕУ. Исследования, результаты №3 (75), 2017. ISSN 2304-334-02 УДК 664.6/7. О58

[img] Text
статья виноград.docx

Download (33kB)

Abstract

Жұмыста, нан өнімдерінің құндылықтарын арттыру мақсатында жүзімді өңдеуде алынатын екінші сатылы шикізатты қосу және функционалды бағыттағы нанның тағамдық, биологиялық және физиологиялық қасиеттері сипатталды. Аталған екінші сатылы шикізатты қосу адам организіміне пайдалы өнімді алуға және жүзім өндірісінің қалдықтарын тиімді пайдалануға мұмкіндік береді. Нан өнімдері негізгі энергия мен тағамдық заттардың көзі болып табылып, себебі халықтың басым көпшілігінің күнделікті тамақтану рационына кіреді, сондықтан оған функционалдық қасиеттерді беру әлеуметтік маңызға ие.

Item Type: Article
Subjects: Engineering science
Engineering science
Depositing User: Лаура Асильбековна Мамаева
Date Deposited: 28 May 2018 10:02
Last Modified: 28 May 2018 10:02
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/546

Actions (login required)

View Item View Item