Мамаева, Л. А. and Касымова, М.К. and Орымбетова, Г.Е. and Кобжасарова, З.И. АШЫТЫЛҒАН СҮТ - ӨСІМДІК СУСЫНЫНДА КОМПОНЕНТТЕРДІҢ РАЦИОНАЛЬДІ ҚАТЫНАСЫ. Известия Национальной академии наук Республики Казахстан. ISSN 2224-526Х, УДК 637.131.8:664
Text
статья ферментированный напиток.каз.docx Download (48kB) |
Abstract
Ашытылған сүт-өсімдік сусынында компоненттерді таңдаудағы зерттеу нәтижелері келтірілген. Жүгері ұнында 67-70% крахмал және 10% басқа көмірсулар негізінде целюлаза, пентоза, декстрин және ерігіш көмірсулар бар. 12% белок оның ішінде 30% глютилин, 45% фосфор қышқыл ангидриді, 30% келий тотығы, 15% магний тотығы болады. Сүт – өсімдік негізінің органолептикалық көрсеткіштері мен химиялық құрамын жақсартуда жүгері ұны таптырмайтын компонент. Сүт - өсімдік негізінің ақуызды, аминқышқылды құрамын түзету құрғақ сүт (құрғақ сүт сары суы) мен өсімдік (жүгері ұны) көмпоненттерін қолданумен жүзеге асады.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Engineering science Engineering science |
Depositing User: | Лаура Асильбековна Мамаева |
Date Deposited: | 28 May 2018 10:01 |
Last Modified: | 28 May 2018 10:01 |
URI: | http://repository.kaznau.kz/id/eprint/544 |
Actions (login required)
View Item |