АШЫТЫЛҒАН СҮТ - ӨСІМДІК СУСЫНЫНДА КОМПОНЕНТТЕРДІҢ РАЦИОНАЛЬДІ ҚАТЫНАСЫ

Мамаева, Л. А. and Касымова, М.К. and Орымбетова, Г.Е. and Кобжасарова, З.И. АШЫТЫЛҒАН СҮТ - ӨСІМДІК СУСЫНЫНДА КОМПОНЕНТТЕРДІҢ РАЦИОНАЛЬДІ ҚАТЫНАСЫ. Известия Национальной академии наук Республики Казахстан. ISSN 2224-526Х, УДК 637.131.8:664

[img] Text
статья ферментированный напиток.каз.docx

Download (48kB)

Abstract

Ашытылған сүт-өсімдік сусынында компоненттерді таңдаудағы зерттеу нәтижелері келтірілген. Жүгері ұнында 67-70% крахмал және 10% басқа көмірсулар негізінде целюлаза, пентоза, декстрин және ерігіш көмірсулар бар. 12% белок оның ішінде 30% глютилин, 45% фосфор қышқыл ангидриді, 30% келий тотығы, 15% магний тотығы болады. Сүт – өсімдік негізінің органолептикалық көрсеткіштері мен химиялық құрамын жақсартуда жүгері ұны таптырмайтын компонент. Сүт - өсімдік негізінің ақуызды, аминқышқылды құрамын түзету құрғақ сүт (құрғақ сүт сары суы) мен өсімдік (жүгері ұны) көмпоненттерін қолданумен жүзеге асады.

Item Type: Article
Subjects: Engineering science
Engineering science
Depositing User: Лаура Асильбековна Мамаева
Date Deposited: 28 May 2018 10:01
Last Modified: 28 May 2018 10:01
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/544

Actions (login required)

View Item View Item