ҚОЙДЫҢ АСҚАЗАН СӨЛІНЕН ПЕПСИН АЛУДЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Мамаева, Л. А. and Касымова, М.К. ҚОЙДЫҢ АСҚАЗАН СӨЛІНЕН ПЕПСИН АЛУДЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ. Известия Национальной академии наук Республики Казахстан №1(37), 20-17. ISSN 2224-526Х УДК 664.9.

[img] Text
статья. Мамаева Л.А..docx

Download (32kB)

Abstract

Мақалада қойдың асқазан сөлінен пепсин алудың нәтижелері көрсетілген. Пепсин қойдың асқазан сөлінен алынатын құрғақ ақ түсті ұнтақ тәрізді, суда жақсы ериді. Препаратты қолдану ірімшіктің сапасын төмендететін терең протеолизасын тудырмайды, тазалық бактериясына іріткі ферментінің түсуіне кедергі жасайды, ірімшіктің химиялық құрамын өзгертпейді, өнімді сақтау кезінде сапасын төмендетпейді. Қойдың асқазан сөлінен бөлінетін пепсин бұзаудың асқазанындағы іріткі ферментін толықтай алмастырады, сондай-ақ жануардағы, шығу тегі микробтық ферментін алмастырушы. Қойдың асқазан сөлінен алынатын пепсинді алу әдістері тұйық циклонды мембрана технологиясына негізделген және арнайы құрал-жабдықтарды және мекемедегі жұмысшылардың қабілеттілін арттыруды қажет етпейді..

Item Type: Article
Subjects: Engineering science
Engineering science
Depositing User: Лаура Асильбековна Мамаева
Date Deposited: 28 May 2018 10:01
Last Modified: 28 May 2018 10:01
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/542

Actions (login required)

View Item View Item