ЖЫЛ МЕЗГІЛІ МЕН АЙМАҚТЫҢ СҮТ ӨНІМДІЛІГІ МЕН ҚҰРАМЫНА ӘСЕРІ

Сакиева, З.Ж. and Айдарова, У.Д. and Жалелов, Д.Б. ЖЫЛ МЕЗГІЛІ МЕН АЙМАҚТЫҢ СҮТ ӨНІМДІЛІГІ МЕН ҚҰРАМЫНА ӘСЕРІ. Исследования, результаты №4 (076), 2017. ISSN 2304-3334-04 УДК 664.7

[img]
Preview
Text
ЖЫЛ МЕЗГІЛІ МЕН АЙМАҚТЫҢ СҮТ ӨНІМДІЛІГІ МЕН ҚҰРАМЫНА ӘСЕРІ.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Мақалада бие сүтінің (саумал) мезгілге, азықтандыру жолдарына және жергілікті аймақтарға байланысты сүттің өнімділігі және құрамындағы май, ақуыздардың өзгеруі, сүт өнімділігінің мезгіліне, орналасқан аймақтарға байланысты өзгеруі анықталған. Сонымен қатар бие сүтінің құрғақ күйіндегі сүттер құрамының май қышқылдары анықталды. Сүттің майлылығы жыл мезгіліне қарай өзгеріп, ең жоғары майлылық қараша, желтоқсан, қаңтар және ақпан айларында. Сүт майының төмендеуі сәуір, мамыр және маусым айларына тура келеді. Ал, бірқалыпты болып тамыз, қыркүйек және қазан айларында болады. Сүт өнімділігі мен сапасының өзгеруіне бірнеше жағдайлар әсер етеді. Ең негізгілері: тұқымы, тұқымдылығы, өнімділік бағыты,азықтандыруы, сауын маусымы, жыл мезгілі, аймақтық орын, күтіп-бағу және т.б. себептер. [1]

Item Type: Article
Subjects: Agriculture and forestry
Agriculture and forestry
Depositing User: Дулат Бейбітұлы Жалелов
Date Deposited: 29 Apr 2019 11:21
Last Modified: 29 Apr 2019 11:21
URI: http://repository.kaznau.kz/id/eprint/1021

Actions (login required)

View Item View Item